piątek, 27 czerwca 2014

Szpinakowe mini tarty

Porcja: 4 osoby
Czas : 30minut                                                             
Kalorie: 350 kcal na porcje


Składniki:
              
 1. Ciasto:
  •  1,5 szklanki mąki
  • 100 gram masła
  • 1 jajko ( jedno do ciasta)
  •  sól
 2. Farsz:
  •  200 gram szpinaku
  • 4 jajka
  • 6 łyżeczek parmezanu
  • ząbek czosnku
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • sól, pieprz

Przygotowanie:
  1. Ciasto zgnieść z podanych składników i rozdzielić na 4 części.
  2. Szpinak udusić z czosnkiem + sól, pieprz
  3. Ułożyć ciasto w foremkach, do środka ułożyć szpinak i posypać parmezanem. Na koniec wbić jajko.
  4. Piec przez 20 minut w temperaturze 200 stopni

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz