piątek, 27 czerwca 2014

Indyk Curry po Indyjsku

Porcja : 2 osoby
Czas: 25 minut
Kalorie: 300kcal na porcje                         

Składniki:
  • 20 dag indyka
  • torebka ryżu
  • szklanka bulionu
  • 100gram zielonej fasolki
  • 2 papryki pepperoni
  • cebula
  • 1 łyżeczka Curry
  • 2 łyżeczki pikantnej papryki w proszku
  • 3 łyżki jogurtu

Przygotowanie:
  1. Posiekaną cebulę dusimy z Curry i papryką w proszku. Dodajemy mięso pokrojone w kostkę.
  2. Pepperoni kroimy w krążki i dodajemy do mięsa.
  3. Wlewamy szklankę bulionu i dusimy 10 minut. Na koniec dodajemy pokrojoną w paski zieloną fasolkę. Dusimy. Na koniec zaprawiamy jogurtem
  4. Podajemy w półmisku lub głębokim talerzu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz