Czas: 15 minut
Kalorie: 250 kcal
Składniki:
- 2 jajka
- łyżka mąki żytniej*
- łyżka mleka*
- 2 plasterki szynki
- ząbek czosnku
- kilka liści szpinaku
- oliwa z oliwek
- sól , pieprz
Przygotowanie:
- W misce rozdrabiamy mąkę z mlekiem. Dokładnie mieszamy aby nie było grudek.
- Dodajemy żółtka. Białka ubijamy na pianę i dodajemy do reszty ciasta.
- Szpinak drobno kroimy i dusimy na patelni dodając ząbek czosnku pokrojony w drobną kostkę. Szynkę kroimy w kwadraciki.
- Szpinak z szynką wrzucamy do ciasta i dokładnie mieszamy.
- Wylewamy ciasto na patelnię i smażymy na łyżce oliwy z oliwek
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz