czwartek, 26 czerwca 2014

Ryba z pieczarkami na pomidorowo

Porcja: 2 osoby
Czas: 20 minut
Kalorie: 150 kcal na porcje                              

Składniki:

  • 2 płaty ryby
  • 1 puszka pomidorów
  • 1/2 szklanki przecieru pomidorowego
  • 250g pieczarek
  • 1 cebula
  • tymianek
  • sól, pieprz

Przygotowanie:
  1. Pieczarki pokrojone w plasterki uduś na patelni, dodaj posiekaną cebulę. Duś pod przykryciem przez ok 5 minut.
  2. Dodaj tymianek a następnie pomidory i przecier pomidorowy
  3. Posyp solą i pieprzem.
  4. Sos przelej do naczynia żaroodpornego.
  5. Rybę natrzyj solą i pieprzem a następnie ułóż na sosie.
  6. Piecz przez ok 15 minut w temperaturze 200 stopni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz