środa, 13 sierpnia 2014

Kapuśniaczek

Ilość : 2 osoby
Czas: 30 minut
Kcal: ok.100 kcal na porcje

Składniki:
  • bulion warzywny
  • 1/2 małej młodej kapusty
  • marchewka
  • pietruszka
  • 3 małe ziemniaki
  • kawałek selera
  • mały kawałek pora
  • 3 ziela angielskie
  • koperek/natka
  • sól, pieprz

Przygotowanie:
  1. Bulion zagotować, dodać liść laurowy i ziele angielskie.
  2. Wrzucić posiekaną marchewkę, pietruszkę, seler, por oraz pokrojone ziemniaki. Doprawić i gotować aż warzyw zmiękną.
  3. Kapustę posiekać i lekko posolić. Dodać do zupy i gotować 20 minut. Ew.doprawić do smaku.
  4. Dodać posiekany koperek/natkę

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz