czwartek, 14 sierpnia 2014

Hiszpański Lunch

Ryż Curry + Ryba w paście z awokado + sałatka z pomidorów


Porcja: 1 osoba
Czas: 25 minut
Kcal: 350 kcal                                 



Składniki:
  • 1/2 torebka ryżu
  • płat ryby

  1. Pasta z Awokado
  • 1/2 awokado
  • cebula
  • łyżeczka musztardy
  • kawałek cytryny
  • sól pieprz
     2. Sałatka z Pomidorów
  • 1 pomidor
  • kawałek cebuli


Ryż: Smażymy na suchej patelni ugotowany ryż dodając curry
Ryba: Posypujemy solą i pieprzem. Pieczemy na papierze do pieczenia ok 20 minut w 180 stopniach.
Pasta z Awokado: Awokado obrać i rozdrobnić, dodać posiekaną w kostkę cebulę. Wymieszać z musztardą. Skropić cytryną. Lekko posolić . Ułożyć na rybie i zapiec.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz