piątek, 11 lipca 2014

Cukiniowe łódeczki

Czas: 30 minut
Kcal : 80 kcal

Składniki:
  • cukinia
  • 20dag pieczarek
  • 1 papryczka pepperoni
  • 1/2 zółtej papryki
  • 1/2 cebuli
  • ząbek czosnku
  • 50 gram sera feta
  • sól, pieprz
Przygotowanie:
  1. Cukinię umyć i przeciąć na pół, Wyciąć miąższ i posolić powstałe łódeczki.
  2. Miąższ posiekać.
  3. Pokroić papryki, cebulę i pieczarki. I wymieszać z miąższem. Wszystko dusić na patelni. Dodać soli i pieprzu. Na koniec dodać wyciśnięty przez praskę czosnek.
  4. Powstałym farszem wypełnić łódeczki i posypać serem feta
  5. Zapiekać w piekarniku aż do miękkości.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz