czwartek, 31 lipca 2014

Galaretka z przepiórczymi jajkami

Porcja: ok 3 salaterki
Czas:1 h
Kcal: > 100

Składniki:                     
  • litr bulionu
  • żelatyna
  • puszka groszku
  • puszka kukurydzy
  • 6 jajek przepiórczych
  • marchewka gotowana
  • 25 dag gotowanego kurczaka
  • sól, pieprz

Przygotowanie:
  1.  Przygotować bulion. Wsypać żelatynę i mieszać do wystudzenia.
  2. Do miseczek wsypać groszek i zalać częścią galaretki. Włożyć do lodówki.
  3. Powtarzać czynność wykonując kolejne warstwy. ( dodać jajka , znów zalać galaretką i czekać aż zastygnie, dodać marchewkę i mięso , na to galaretka,  na koniec kukurydzę , zalać galaretką) wstawić do lodówki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz